Au-pair-enciás Agency

Control your future!

0036-21-2525-225 |

TI KÉRDEZTÉTEK! - GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


Érdeklődni szeretnék, hogyan lehet jelentkezni, mik a feltételek?

Minden érdeklődőnek küldünk előzetesen egy bő tájékoztatót a programokkal kapcsolatosan.

Nyilván az embernek ilyenkor rengeteg kérdése van. A tájékoztató elolvasása után várjuk visszajelzéseteket, felmerülő egyéni kérdéseiteket, hiszen azért vagyunk itt, hogy segítsünk Nektek!

Mivel a többség először van abban a helyzetben, hogy külföldre utazna, így természetes, hogy lesznek kérdések. Mottónk:"Minden kérdés, jó kérdés!" Ezért bátran vegyétek fel velünk a kapcsolatot!

Elolvastam a tájékoztatót. Lenne még pár kérdésem. Hogyan tudom felvenni Veletek a kapcsolatot?

Kérdéseiteket várjuk telefonon a 0621-2525-225-ös telefonszámon hétköznap 10 és 17 óra között; avagy emailben a tájékoztatóban megadott email címre.
Valamint, ha megírjátok elérhetőségeteket, akkor szívesen visszahívunk Benneteket.


Nyelvtudásom sajnos még nem az igazi. Nyelvtudás nélkül is tudtok nekem au pair munkát keresni?

A pozíciók többségéhez legalább egy társalgási szintű (haladó) nyelvtudás szükséges. Gondolj bele, hogy ha Te Anyuka vagy Apuka volnál és a gyermekeidet szeretnéd rábízni valakire, aki nem beszéli a magyar nyelvet egyáltalán, akkor nyugodtan mennél-e mindennap dolgozni?
Ha nem beszéled a nyelvet a gyerekek nem tudnak kommunikálni Veled, nem fognak hallgatni Rád, Te pedig nem fogod megérteni a feladataidat.
Tehát fontos, hogy a kiutazás előtt tessék rákészülni a pozícióra. Érdemes felkészülten kiutazni, így gyorsabban fogsz beilleszkedni a családba és csökkented az esetleges kudarcok esélyét. Minden jelentkezőnek szívesen segítünk, hogy nyelvtudását felfrissítse.

 

Jelentkezni szeretnék. Mi a teendő?

Első körben kérünk töltsd ki regisztrációs lapunkat a weboldalon: Au Pair Regisztráció
Ezután szükségünk lesz a többi jelentkezési dokumentumra, melyek listáját itt találod: Jelentkezési Lapok
Jelentkezésed akkor lesz teljes, ha minden dokumentumot megkaptunk Tőled.

 

Mi történik a jelentkezési lapok beküldése után?

Miután megkaptuk dokumentumaidat, abból kiderül számunkra, hogy milyen preferenciáid vannak. Ez a legfontosabb számunkra, hiszen csak akkor leszel boldog az új pozíciódban, ha igényeidnek megfelelő családot találtunk.
Természetesen, az embernek van ahol kompromiszumot kell kötnie, de mikor jelentkezel tudni fogjuk, hogy milyen korú gyerekekre szeretnél vigyázni, maximum hány gyermekre vigyáznál, hány órát dolgoznál szívesen egy héten, a nyelvtanulás vagy a pénzkereset fontosabb a számodra.

Tehát a lapok beküldése után összeállítjuk a bemutatkozó profilodat, amit majd a családoknak küldünk ki. Amint a családok visszajeleznek, hogy beszélnének Veled, elküldjük számodra a család információit, majd megszervezünk egy telefonos avagy skype interjút velük.

 

Olvastam, hogy a családdal lesz telefonos vagy skype interjúm. Nagyon izgulok. Mit kérdeznek általában a családok?

A jelentkezési lapjaid beküldése után elküldjük majd számodra az interjú kérdések listáját, pár tippel, mely a beszélgetésre fog felkészíteni. Természetes, hogy az ember izgul egy ilyen helyzetben. Mindamellett, hogy mindent megteszel azért hogy felkészülten fogadd a család hívását, az is fontos, hogy nyugodt maradj. A beszélgetésnek úgy indulj neki, hogy nincs mit veszítened!
Ha nem sikerülne a beszélgetés, akkor kielemezzük majd ennek okait és keresünk számodra tovább egy másik családot.
Fontos, hogy elfogadjanak Téged, úgy mond: “szőröstül-bőröstül”, hiszen ha meg van a kezdeti kölcsönös szimpátia, akkor a beilleszkedés is sokkal egyszerűbb lesz Neked a családnál.

 

Nagyon szeretnék minél hamarabb kiutazni. Milyen gyorsan tudtok nekem családot találni?

A családkeresés időtartama általában a teljes regisztraciótól számítva 1-3 hét amennyiben rugalmas vagy! Amennyiben vannak kikötéseid, úgy elhúzódhat az elhelyezés.

Gyorsan eltudjuk helyezni azon jelentkezőinket, akik
* 21 és 30 év közötti hölgy jelentkezők
* jogosítvánnyal rendelkeznek
* jól beszélnek angolul
* kitűnő referenciákkal rendelkeznek
* minimum 10 hónapra jelentkeznek -
* valamint rugalmasak a család lakhelyét illetően.

Valamivel tovább tart a közvetítés, amennyiben a fenti leírtaknál fiatalabb vagy idősebb a jelentkező, kezdő szintű az angol nyelvtudása, nincs jogosítványa, nem tud felmutatni jó referenciákat, dohányzik és/vagy egy bizonyos városba szeretne családot találni.

 

35 éves vagyok. A legtöbb helyről elutasítottak. Eltudnátok helyezni?

Amennyiben jól beszéled az angol nyelvet, úgy semmi akadályát nem látjuk az elhelyezésednek. Sok családunk preferálja az idősebb jelentkezőket, akik már tapasztalattal rendelkeznek, megfontoltabbak.

 

Megválaszthatom-e, hogy melyik városban, vagy az ország mely területén szeretnék fogadócsaládot?

Megadhatod az általad választott területet vagy várost, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezeken a területeken találjunk Neked családot, de garantálni nem tudjuk, hogy ott biztosan lesz fogadó család.
Általában nem a hely a legfontosabb, hanem hogy a számodra megfelelő családnál legyél elhelyezve!

 

Párommal szeretnék jelentkezni. Van erre lehetőség?

Természetesen van rá lehetőség. Ugyanúgy mindkettőtöknek össze kell gyűjteni a jelentkezési dokumentumokat. Kevesebb család keres párt, ezért a közvetítési idő elhúzodhat 4-12 hétig.
Azonban fontos, hogy a jelentkezésetek teljes legyen, mert ha kapunk olyan családot aki párt keres, akkor még aznap küldenünk kell nekik a bemutató anyagotokat. Akár egy nap késés is azt eredményezheti, hogy már más nemzetiségű jelentkezők lecsaptak az alkalomra.

 

Milyen korú gyermekeket érdemes elvállalni? És maximum hány gyermeket?

Minden kornak megvan a maga szépsége, ez így van a gyermekfelügyeleti munkáknál is. Angliában 4 éves kortól a gyerekek már iskolába járnak, így napközben nincsenek otthon az idősebb gyermekek.
Sok szülő gyermeke jár óvodába 4 éves kor alatt. Néhány jelentkező kezdetben tart a kisgyerekektől, de erre igazán nincs ok, hiszen egy kisgyerekre való felügyelet igazán hálás feladat. Nagyon tudnak ragaszkodni és sok szeretet adnak!
Az angol családoknak általában 2-3 gyermekük van, erre érdemes készülni. Ha a családnak három gyermeke van, akkor a nagyobbak már iskolába járnak, tehát délután van pár óra, amikor mindenki otthon van.

 

Ki állja az utazás díját?

A kiutazás díját általában az au pair állja, ezzel is mutatja, hogy valóban elkötelezett a program iránt. Az elhelyezések többségénél a családdal jó kapcsolat alakul ki és később a családok örömmel támogatják az au pair visszaútra, vagy szabadságra szóló jegyét.

 

Hol tudok olcsó repülőjegyet venni?

Érdemes meglátogatnod az alábbi honlapot, melyen olcsó repülőjegyeket találhatsz! – Skyscanner
Valamint nemzetközi busszal is tudsz utazni, a jegyárakat itt tudod ellenőrizni: EuroLines

 

Valóban megéri Au Pairként elhelyezkedni Angliában? Úgy hallottam más munkák jobban fizetnek?

Amennyiben nem beszéled az angolt anyanyelvi szinten és nincs minimum 1 éves munkatapasztalatod angliában, úgy nem fognak a munkáltatók kapkodni utánnad, hacsak nem valami speciális szakirányú végzettséggel rendelkezel.
Évente sok-sok fiatal érkezik az országba, főként Londonba így a munkáltatóknak számos lehetősége adódik, hogy kedvükre válogassanak a jelentkezőkből.
Jelenleg a gazdasági helyzet Angliában sem a legkedvezőbb, így nem nagyon kapkodnak a cégek az új munkaerő után. Abban az esetben, ha a nyelvet még nem beszéled folyékonyan és nincs még munkatapasztalatod az országban, úgy az au pair munka egy tökéletes pozíció kezdetnek. Továbbá mindenki utána számolhat, hogy vajon egy heti 40 órás munkával avagy egy heti 25-30órás munkával jár-e jobban.

Lássuk: Kortól függően a jelenlegi minimum órabér bruttó 4.98 és 6.08 angol font között mozog (2012-es adat). Ez azt jelenti, hogy egy heti 40 órás átlag bruttó munkabér 220 font körüli. Ebből az összegből a munkáltató levonja a járulékokat és körülbelül 190font marad a kezedben.

Milyen további kiadásaid lennének?

Lakbér díja hetente: minimum 70font, de akkor valószínűleg a szobát más idegenekkel kell megosztanod. Diákszálláson általában 8-10fő osztozik egy 5-6 szobás házon. Amennyiben a lakótársaid szintén magyarok, úgy nincs sok lehetőséged a nyelv gyakorlására.
Utazásra hetente minimum 18fonttal érdemes számolni, ha elegendő csak buszt használnod; amennyiben metrót is igénybe kell venned úgy minimum heti 35font kerül ki a zsebedből.
Ételre hetente számolj: 20fontot. Mobil telefon költség heti 5-15font, attól függően, hova telefonálsz és mennyi percdíjat használsz.
Ha a fentiekkel kalkulálsz akkor most tartunk ott, hogy marad 67 font hetente a zsebedben.

Au pairként a heti fizetés minimum 75font heti 25 óra segítségért cserébe. Mother’s helpként heti 40 óráért heti 100-120fontot kapsz. A fogadó családok minden esetben állják az étkezésed és külön szobát kapsz, amin nem kell osztoznod senkivel! Nyilván a nyelvtudásod is gyorsabban fejlődik majd, míg a családdal laksz.

 

Szükséges vízum vagy munkavállalási engedély az au pair munkához?

Magyarország az Európai Únió tagja és 2005. májusától nincs szükség semmi féle vízumra a legállis munkavállaláshoz.
Erdélyi jelentkezőknek, akik román állampolgársággal rendelkeznek, még mindig regisztrálni kell az angol Belügyminisztériumnál (Home Office), melyről a jelentkezőket részletesen tájékoztatjuk.

 

Járhatok majd nyelviskolába?
Igen, a nyelvtanulás egy fontos része az au pair tapasztalatnak és sok esetben ez az út a legmegfelelőbb új barátok szerzésére is. Amint kiderül érkezésed időpontja, úgy érdemes a helyi nyelviskolákkal minél hamarabb felvenni a kapcsolatot és lefoglalni a helyedet a következő nyelvtanfolyami kurzuson.

Amennyiben problémám adódik a családdal, mi fog történni? Volt egy ismerősöm, aki nem mert szólni egy másik irodának, mert félt, hogy visszamondják a családnak ?

A folyamatos kommunikációnak köszönhetően az elhelyezéseink sikeresek és életreszóló bartáság alakul ki a család és az au pair között. Amennyiben rugalmas vagy a családok meghálálják ezt és ők is rugalmasan állnak majd hozzád.

Munkánk nem csak abból adódik, hogy családot találjunk számodra, hanem hogy kiutazás után is kapcsolatban maradjunk Veled és bármikor fordulhass hozzánk tanácsért, segítségért. Nekünk nem érdekünk, hogy a családnak bármi olyat mondjunk, ami miatt esetleg a helyzeted kedvezőtlenre fordulna.

Azért vagyunk, hogy segítsünk! Tehát egyik legfontosabb feladatunk, hogy az au pair és a fogadó család jól kijöjjön egymással. Időbe telik mire megismeritek és megértitek egymást. A legtöbb probléma elsimítható pár jó tanáccsal és akaraterővel mindkét fél részéről.

Ha olyan helyzet alakulna ki, amelyet egymás között nem lehet megoldani, úgy mindent megteszünk, hogy a család és az aupair számára is a legjobb megoldást megtaláljuk. Minden információt bizalmasan kezelünk. A családnak addig nem szólunk a váltási szándékodról, míg Te nem beszéltél velük.


Lenne még más kérdésed? Írj nekünk!

...nagyon meglepett.. mármint,hogy ennyire egyezik a család az elképzelésemhez!
Köszönöm a sok segítséget, meg hogy tegnap este számíthattam Rád az interjú alatt!
Minden rendben van itt, a gyerekeket már most imádom! A szülők pedig nagyon kedvesek és segítőkészek!
Köszönöm, hogy ilyen szuper családot találtatok nekem!!!
Ön itt van: Kezdőlap | Gyakori Kérdések